Einkorni-jahust vormisai

Einkorn ehk üheteranisu on iidne nisusort, mida iseloomustab väga madal gluteeni- ja kõrge kiudainesisaldus. Siin on sellest küpsetatud lihtne vormisai.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

450 g Einkorni- ehk üheteranisujahu

1 pakike kuivpärmi

1 sl suhkrut või mett

1 tl soola

3 dl käesooja vett

2 sl õli või sulavõid

Valmistamine

Sega tainakausis jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa soe vesi ja õli ning sega tainas ühtlaseks. Kata tainakauss puhta räti või toidukilega ning lase tainal soojas kahekordseks kerkida (umbes tunnike). 

Tõsta tainas võiga määritud vormi ning lase uuesti kaetult umbes 30 minutit kerkida. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni sai on kenasti läbinisti küps (kummuta sai ettevaatlikult vormist välja ja kontrolli, kas sai on ka alt küpsenud - kui mitte, siis pane 5-10 minutiks uuesti ahju). 

Kata sai puhta rätiga ning lase veidi jahtuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Einkorni-jahust vormisai on parim küpsetamise päeval! 
  • Veganliku versiooni jaoks kasuta suhkrut ja õli. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR