Sealihasalat maasikate ja palsamiäädikaga

Kui soovid, võid praetud piprafilee asendada vinnutatud singiga. Tulemuseks on suvine ja nägus salat.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400-450 g sea sisefileed

2 tl purustatud musta pipart või head piprasegu

1 sl oliiviõli

250 g puhastatud maasikaid

4 sl head palsamiäädikat

100 g rohelist salatit - nt

põldsalatit e. põldkännakut või rukolalehti

100 g pehmemat kitsejuustu või fetajuustu

2 sl röstitud päevalilleseemneid või mandlilaaste

meresoolahelbeid

Valmistamine

Võta seafilee umbes tunnike varem toatemperatuurile soojenema. 

Hõõru filee julgelt pipraga sisse. Kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli, siis tõsta pannile seafilee ning pruunista see korralikult ümberringi. Väldi siiski liigset küpsetamist, sest muidu muutub liha tuimaks. 

Tõsta filee pannilt ja lase veidi jahtuda. Lõika piprafilee seejärel õhukesteks viiludeks. 

Puhasta maasikad, sega palsamiäädikaga. 

Tõsta vaagnale või kaussi salatilehed, puista peale marineeritud maasikad ning õhukesed seafileelõigud. Murenda peale juust, puista üle röstitud seemnete või mandlitega. Kõige peale puista mõned soolahelbed ja serveeri. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. juulinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Lizza
postitatud 05.08.2015 09:10

Väga suurepärane kooslus. Tõesti maitses hea. Külalised kiitsid.