Võta seafilee umbes tunnike varem toatemperatuurile soojenema.
Hõõru filee julgelt pipraga sisse. Kuumuta suurel paksupõhjalisel praepannil õli, siis tõsta pannile seafilee ning pruunista see korralikult ümberringi. Väldi siiski liigset küpsetamist, sest muidu muutub liha tuimaks.
Tõsta filee pannilt ja lase veidi jahtuda. Lõika piprafilee seejärel õhukesteks viiludeks.
Puhasta maasikad, sega palsamiäädikaga.
Tõsta vaagnale või kaussi salatilehed, puista peale marineeritud maasikad ning õhukesed seafileelõigud. Murenda peale juust, puista üle röstitud seemnete või mandlitega. Kõige peale puista mõned soolahelbed ja serveeri.
Sealihasalat maasikate ja palsamiäädikaga
Kui soovid, võid praetud piprafilee asendada vinnutatud singiga. Tulemuseks on suvine ja nägus salat.