3 väiksemat pommut e. baklažaani (u 900 g)
8-16 musta küüslaugu küünt (kokku u 35 g)
200 g kreeka jogurtit
7 värske küüslaugu küünt (u 30 g)
1-2 punast tšillit
värsket tilli
värsket basiilikut
värsket estragoni
soola ja musta pipart
Lõika pommu umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Lõika värske küüslauk hästi õhukesteks viiludeks. Lõika tšilli õhukesteks ratasteks.
Kuumuta ahi 250 kraadini. Pane pommuviilud kaussi koos 4 sl oliiviõliga (60 ml), lisa 1,5 tl soola ja julgelt musta pipart. Sega läbi, siis laota pommuviilud suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pommuviilud on kuldpruunid ja pehmed (umbes 20 minuti pärast pööra pommuviilud ahjuplaadil ümber). Võta ahjust välja, lase jahtuda.
Pane musta küüslaugu küüned väikesesse köögikombaini, lisa noaotsatäis soola, 2 sl oliiviõli ja 2 sl jogurtit. Töötle ühtlaseks pastaks, siis pane pasta kaussi ning sega juurde ülejäänud jogurt. Pane külmkappi ootele.
Kuumuta väikesel pannil paar lusikatäit oliiviõli keskmisel tulel. Lisa küüslaugu- ja tšilliviilud, siis alanda kuumust ning küpseta tasasel tulel umbes 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kergelt kuldsed ja krõbedad. Tõsta kurnlusikaga köögipaberile tahenema.
Laota pommuviilud vaagnale, servad kenasti kohakuti. Nirista jogurtikaste peale, siis kaunista tšilli- ja küüslauguviiludega. Kõige peale puista kenad ürdilehed.
Retsept mugandatud siit.
Pommu musta küüslauguga
Röstitud pommu ehk baklažaani salat tavalise ja musta küüslauguga Ottolenghi moodi. Loe musta küüslaugu kohtalähemalt siit.