2 sl sulatatud kookosrasva või oliiviõli
0.25 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl soola
Kuumuta ahi 200° C. Lõika maguskartulitelt otsad maha ja soovi korral koori. Lõika pikuti umbes 5-7 mm kangideks.
Sega suures kausis õli, kaneeli ja soolaga, nii et kõik bataadikangid oleksid ühtlaselt kaetud. Laota ahjuplaadile ja küpseta 40-45 minutit, kuni bataadifriikad on servadest kenasti pruunistunud. Pööra neid küpsetamise ajal 1-2 korda.
Pildi tegi Martiina.
Väga mõnus roog! Kaneel tegi veidi ettevaatlikuks, tegin esialgu kaneeliga vaid pool pannitäit, aga pärast selgus, et oleksin ikka kõik võinud kaneeliga teha- sobib imehästi.
Tõepoolest imemaitsev! Meie aastane poeg ähvardas kogu koguse nahka pista. Terve pere kakles bataadi pärast :)
Olen maitsestanud tüümianiga ja väheke soola -imemaitsev. Valmib kiirelt. Järgmine kord peaks siis kaneeliga proovima :-)
Tehtud! Maitses hea.
mul on kysimus et kuidas ma seda kookosrasva sulatan ?
Mikrolaineahjus, väikeses potis pliidi peal või tõsta lihtsalt purk päikese kätte, muutub täitsa vedelaks seal sooja käes :)
Ma ei tea, kas me räägime erinevatest juurviljadest ... Aga minu bataadid kaalusid 650 g tükk ja need olid kõige väiksemad, mille poest leidsin. Kaks vilja igatahes ühele plaadile ära ei mahtunud. Lisaks olid minu friikad juba 20 minutiga täiesti pehmed. Järgmine kord teen kuumemas ahjus, et krõbedamad tuleksid. Maitsesid muidugi head.
Tiina, tead, neid maguskartuleid ongi nii erineva suurusega. Mu kohalikus poes on viimasel ajal sellised 150-200 grammised igerikud vaid müügil olnud, nii et olen ise ostmata jätnud, ootan priskemaid. Aga tore, et hästi maitsesid!
Proovisin ka kaneeliga ja meie perele kahjuks ei maitsenud. Seega soovitan siiski olla ettevaatlik kaneeli lisamisega - ei sobi igaühele
Aga bataadid ei ole lchf...
Bataadifriikad
Bataadist ehk maguskartulist tehtud "ahjufriikad". Kui soovid krehvtisemat varianti, siis lisa kaneeli asemel musta pipart ja veidi Cayenne'i pipart.