Läti sprotivõileib

Lätlased armastavad sprotte eestlastest enamgi ja võileiva kohustuslikuks komponendiks on värske kurk. 

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

rukkileiba

võid

värsket kurki

sprotte õlis

hakitud rohelist sibulat või tilli

Valmistamine

Määri saia- või leivaviiludele võid. Lõika kurk õhukesteks viiludeks, laota leivale, siis aseta igale leivale üks-kaks sprotti.

Kaunistuseks natuke hakitud sibulapealseid. 

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed.

LISA KOMMENTAAR

Erika T @ Fb
postitatud 22.07.2015 16:05

Ka mulle meeldivad sprotid värske kurgiga..

Jana A @ FB
postitatud 22.07.2015 16:06

mmm, sellist asja polegi proovinud

Siiri Essenson
postitatud 18.11.2017 16:00

Proovitud ja ongi maitsev.

Pille
postitatud 25.07.2019 16:27

Just sellisel moel valmistatud sprotivõileibu oleme pakkunud Viimsi kohvikutepäeval kahel viimasel aastal "Happy Jazz kodukohvik feat. Nami-Nami" kohvikus ja on väga popid olnud :)

Epp Enno
postitatud 25.07.2019 19:52

Sprotid ja värskekurk ei sobi kuidagi kokku :)