Siidripirnid

Tegelikult peaks selle roa nimi olema pirnisiidripirnid, sest just nimelt pirnisiidris on neid pirne valmistatud :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 küpset kõvemat pirni

1 kaneelikoor

1 pudel siidrit (nt Saku "Mesine Pirn")

Valmistamine

Koori pirnid, lõika pikuti pooleks ja eemalda südamik väikese noa abil. Lao väiksemasse potti, pista potti ka kaneelikoor. Kalla potti siider. Kuumuta keemiseni, siis lase tasakesi podiseda umbes 30 minutit, kuni pirnid on pehmed (kontrolli küpsust terava noaga). Lase siidris jahtuda. 

Serveerimiseks tõsta pirnid leeme seest välja. Paku niisama, salatilisandina või näiteks koos kitsepiimast kreemjuustuga. 

LISA KOMMENTAAR