500 g tükeldatud kana rinnafileed või kintsuliha
1 sl oliiviõli
2-3 viilutatud sibulat või 5-6 šalottsibulat
2 hakitud küüslauguküünt soovi korral
2-3 dl kuivemat siidrit või kuiva valget veini või kanapuljongit
1 dl 35% rõõska koort
2 sl Dijoni või terasinepit
peotäis värsket peterselli
1 tl kuivatatud tüümiani või rosmariinioks
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suurel kaanega pannil. Lisa kanatükid ning prae ümberringi 4-5 minutit, kuni kanatükid on pruunistunud. Võta kurnlusikaga pannilt.
Lisa pannile sibul, prae 5 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel 2 minutit. Lisa siider, kuumuta keemiseni. Pane kanatükid uuesti pannile, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit.
Siis eemalda kaas, sega juurde rõõsk koor, sinep ja ürdid. Lase kastmel umbes 5 minutit podiseda, siis maitsesta soola-pipraga.
Lihtne ja maitsev siidrikana, tõmbab panni juurde maiustama isegi siis kõht juba täis :) Sobib hästi tööpäeva õhtutesse, aga samas ka külalistele.
Oli väga meeldiv kogemus. Koor oli küll soomepäraselt ainult 7% ja kasutasin kohalikku siidrit, aga hea löpptulemus oli ikka!
Vastikult hea siidri ja sinepiga roog oli! Ja ilmselt kintsulihaga oleks veel parem kui rinnafileega :)
Sinepine kanaroog
Lihtne ja maitsev kanaroog, mida võiks serveerida riisi ja keedetud brokoliga. Mina kasutasin Saku naturaalset kuiva siidrit "Pilvine õun", aga kasutada võib ka kuiva valget veini või hoopis kanapuljongit. Rooga võib valmistada nii kana rinna- kui ka kintsufileest.