1 sibul
2 toorvorsti (salsicce fresche)
100 g Prosciutto cotto sinki
1 dl 10% rõõska koort
näpuotsaga safraniniidikesi
400 g makarone
Haki sibul. Eemalda toorvorstilt kest, pudista hakkmass tükkideks. Haki keedusink. Pane safraniniidikesed lusikatäie kuuma vee sisse likku.
Kuumuta pannil oliiviõli, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks.
Tõsta veidi kuumust, pudista juurde toorvorsti sisu ning prae läbi. Lisa hakitud keedusink ja kuumuta kergelt.
Lisa rõõsk koor ning safranivedelik. Kuumuta keemiseni. Kui kaste liiga paks tundub, siis lisa paar lusikatäit piima.
Samal ajal kuumuta suur potitäis vett keemiseni, maitsesta soolaga. Lisa makaronid ning keeda makaronid al dente. Kurna ja sega kastme hulka. Riivi peale veidi parmesani ja serveeri kohe.
NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp. Fotol on Tiziana safranipasta eespool, taga on Poggio Alloro porru-singipasta.
Tiziana safranipasta
Tiziana Pieraccini, korpulentne Itaalia mamma, on San Gimignano safranikasvatajate assotsiatsiooni esinanine ja Il Vecchio Maneggio nimelise külalistemaja perenaine. Me peatusime samas külakeses ning käisime paar õhtut Tiziana juures õhtust öömas. Ühel õhtul serveeris ta oma agriturismo külalistele imemaitsva safranikastmega makarone.
Tiziana jagas mulle lahkesti Trofie del vecchio Maneggio retsepti :)