Parmesanikana

Populaarne Itaalia roog Parmigiana, siin tehtud kanalihaga (vt ka pommu ehk baklažaaniga varianti).

Roa "päriskoduks" peetakse nii Parma provintsi Põhja-Itaalias kui ka Campaniat ja Sitsiiliat Lõuna-Itaalias. 

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

praadimiseks oliiviõli

6 kanakintsufileed või 3 rinnafileed

2-3 hakitud küüslauguküünt

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g purk konservitud purustatud tomateid

1 tl suhkrut

soola ja musta pipart

200 g mozzarella juustu

50 g parmesani juustu

peotäis basiilikulehti

Valmistamine

Lõika kana rinnafileed horisontaalselt pooleks, kintsufileed lihtsalt pooleks. Kuumuta pannil veidi oliiviõli ning prae kanatükid mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta ühekordse kihina ahjuvormi. 

Lisa pannile veidi õli. Lisa hakitud küüslauk ja prae kiirelt läbi. Lisa tomatipasta, purustatud tomatid, sool, pipar, suhkur* (soovi korral ka kuivatatud itaalia ürte - basiilik, pune, tüümian). Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Sega juurde hakitud värske basiilik**. 

Kalla tomatikaste praetud kanatükkidele. Rebi mozzarella väiksemateks tükkideks ning laota vormi, kõige peale riiviti parmesani. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldseks küpsenud. 

Puista peale värskeid basiilikulehti ning serveeri kohe. 

Nipid ja soovitused:

  • LCHF versiooni jaoks jäta suhkur välja või asenda sobiva magustajaga. 
  • Kiirversiooni jaoks kasuta mõnda kvaliteetset basiilikuga Itaalia tomatikastet. 

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Sinikka
postitatud 06.01.2015 19:17

Oli väga maitsev!