praadimiseks oliiviõli
6 kanakintsufileed või 3 rinnafileed
2-3 hakitud küüslauguküünt
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 tl suhkrut
soola ja musta pipart
200 g mozzarella juustu
50 g parmesani juustu
peotäis basiilikulehti
Lõika kana rinnafileed horisontaalselt pooleks, kintsufileed lihtsalt pooleks. Kuumuta pannil veidi oliiviõli ning prae kanatükid mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta ühekordse kihina ahjuvormi.
Lisa pannile veidi õli. Lisa hakitud küüslauk ja prae kiirelt läbi. Lisa tomatipasta, purustatud tomatid, sool, pipar, suhkur* (soovi korral ka kuivatatud itaalia ürte - basiilik, pune, tüümian). Hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud. Sega juurde hakitud värske basiilik**.
Kalla tomatikaste praetud kanatükkidele. Rebi mozzarella väiksemateks tükkideks ning laota vormi, kõige peale riiviti parmesani. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldseks küpsenud.
Puista peale värskeid basiilikulehti ning serveeri kohe.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Parmesanikana
Populaarne Itaalia roog Parmigiana, siin tehtud kanalihaga (vt ka pommu ehk baklažaaniga varianti).
Roa "päriskoduks" peetakse nii Parma provintsi Põhja-Itaalias kui ka Campaniat ja Sitsiiliat Lõuna-Itaalias.