Kookose-apelsinikook kookoskreemivahuga

Mõnus keeks, mille võiks valmistada serveerimisele eelneval päeval. Soovi korral kaunista kookoskreemivahuga (retsept allpool).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl kookoshelbeid

1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

3 muna

75 g vedelat mett

1 dl oliiviõli

1 apelsini riivitud koor

Kookoskreemivaht:

125 g kookoskreemi

1 tl vedelat mett

poole apelsini riivitud koor

Valmistamine

Jahvata kookoshelbed jahuks ja sega juurde küpsetuspulber. Sega omavahel munad, mesi, oliiviõli ja apelsinikoor ning lisa segu kookosjahule. Sega ühtlaseks tainaks ja kalla see küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (läbimõõduga 20 cm). 

Küpseta 175-kraadises ahjus 25-35 minutit või seni, kuni kook on ilusasti läbi küpsenud. 

Kookoskreemivahu jaoks pane kookoskreem ja mesi kaussi, vahusta ühtlaseks tugevaks vahuks. Poole vahustamise ajal lisa riivitud apelsinikoor. Valminud vaht hoia kasutamiseni külmkapis. Vahetult enne serveerimist määri koogile. 

Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014).

LISA KOMMENTAAR