Datli-šokolaadikook datlikreemiga

See gluteenivaba Paleo-kook maitseb tõesti nagu väga mahlane ja magus šokolaadikook. Mõned sööjad lausa kahtlustasid, et koogile on lisatud rummi või konjakit :)

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Koogipõhi:

325 g hästi pehmeid datleid (kivideta)

3 muna

25 g toorkakaod

300 g banaani (2-3 banaani)

150 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

Datlikreem:

200 g hästi pehmeid datleid

250 g kookoskoort

Valmistamine

Kui datlid on veidi kuivavõitu, siis leota neid 1-2 tundi, siis nõruta korralikult. 

Pane kõik ained kaussi ja püreesta saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 170-kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase koogil seejärel jahtuda. 

Datlikreemi jaoks tuleb samuti datleid 1-2 tundi leotada, kui Sul just väga mahlased datlid pole. Nõruta korralikult ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Aseta kreem külmkappi koogi jahtumiseni. 

Seejärel lõika kook pooleks. määri pool kreemist alumisele põhjale. Aseta peale üealmine koogikiht ning määri peale ülejäänud kreem. Kaunista ja serveeri. 

Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014).

LISA KOMMENTAAR

Egne
postitatud 26.02.2015 10:45

Väga maitsev kook, eriti järgmisel päeval. Ja hea teada, et koogis pole lisatud suhkrut.