325 g hästi pehmeid datleid (kivideta)
3 muna
25 g toorkakaod
300 g banaani (2-3 banaani)
150 g jahvatatud mandleid või mandlijahu
Datlikreem:200 g hästi pehmeid datleid
250 g kookoskoort
Kui datlid on veidi kuivavõitu, siis leota neid 1-2 tundi, siis nõruta korralikult.
Pane kõik ained kaussi ja püreesta saumikseriga või köögikombainis ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 170-kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase koogil seejärel jahtuda.
Datlikreemi jaoks tuleb samuti datleid 1-2 tundi leotada, kui Sul just väga mahlased datlid pole. Nõruta korralikult ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Aseta kreem külmkappi koogi jahtumiseni.
Seejärel lõika kook pooleks. määri pool kreemist alumisele põhjale. Aseta peale üealmine koogikiht ning määri peale ülejäänud kreem. Kaunista ja serveeri.
Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014).
Väga maitsev kook, eriti järgmisel päeval. Ja hea teada, et koogis pole lisatud suhkrut.
Datli-šokolaadikook datlikreemiga
See gluteenivaba Paleo-kook maitseb tõesti nagu väga mahlane ja magus šokolaadikook. Mõned sööjad lausa kahtlustasid, et koogile on lisatud rummi või konjakit :)