Sidruni-mooniküpsised

Gluteenivabad küpsised sidrunikoore ja mooniseemnetega. Küpsised on parimad valmistamise päeval, siis on nad mõnusalt krõbedad.

Kogus
22-24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g kookosrasva

125 g jahvatatud mandleid või mandlijahu (u 3 dl)

näpuotsaga soola

1 muna

1 sidruni riivitud koor

2 tl mooniseemneid

Valmistamine

Sulata kookosrasv. Sega kõik ained ühtlaseks massiks ja lase 20 minutit jahedas taheneda. 

Seejärel vormi käte vahel väikesed pallid, pane ahjuplaadile ja suru peoga lamedaks. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit. 

Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014).

LISA KOMMENTAAR

Kai
postitatud 01.03.2018 21:35

Jubedad tulid. :( Nõrk ja mõru-kibe maitse, õline tekstuur. Ei tea ka, miks see retsept dessertide alla on pandud, ühtegi magusat koostisosa ju ei ole. Kas midagi on nimekirjast puudu?

Pille
postitatud 02.03.2018 08:33

Kai, see on popp Paleo-küpsis, suhkrut pole ette nähtud. Pilt on minu tehtud, kui pidin ühele sünnipäevale gluteeni-, laktoosi- ja kaseiinivabu küpsiseid kaasa küpsetama. Seal need ära söödi ja mõned võtsid isegi mitu küpsist, aga minu suureks lemmikuks need ei osutunud.

Maie
postitatud 19.02.2022 19:26

Lisasin taignale mett, imehead küpsised tulid. Paleo enam ei ole, kuid jätkuvalt laktoosi- ja gluteenivabad.