Kartuli-sidrunitort

Keedetud kartul asendab siin jahu, maitsenüansi annavad mandlid ja sidrun. 

Kogus
26 cm kook
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g muredaid kartuleid

6 muna

1 sidrun

70 g leotatud mandleid

80 ml vahtrasiirupit

Valmistamine

Küpsetamisele eelneval päeval keeda kartulid kergelt soolases vees. Mandlid pane vette likku.

Kuumuta ahi 200 C. Vooderda 26 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga. 

Eralda munakollased munavalgetest. Riivi sidrunilt koor, pressi poolest sidrunist välja mahl. Haki leotatud mandlid. 

Vahusta munakollased. Lisa riivitud sidrunikoor ning hakitud mandlid.  

Tambi kartulid pudruks, lisa sidrunimahl ja vahtrasiirup, seejärel munakollasesegu. 

Vahusta munavalged tugevaks vahuks, siis sega õrnalt ülejäänud tainaga. Tõsta tainas koogivormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. 

Retsept on Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit. Ehe ja tervendav" (2014)

LISA KOMMENTAAR

Kärt
postitatud 17.11.2017 07:42

Kummaline kook. Algul lisasin koostisosi retsepti järgi, kuid lõpuks lisasin 1 sidruni mahla ja hunniku suhkrut juurde, sest tainas oli maitsetu. Meenutab magusat omletti.