Põltsamaa praekapsas sealihaga Neikidi moodi

Mahlased lihapallikesed krõbedas kattes, mille täidises on sealiha kokku segatud kahe erineva praekapsaga - üks õunaveini ehk Põltsamaa Kuldse lisandiga ja teine köömnetega. 

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Valmistamine

Pruunista sealiha ahjus kuldseks, aseta liha haudepotti ning hauta kuni liha laguneb koost. (Võid kasutada ka eelmise päeva seapraadi).

Lisa kapsad ning hauta veel, samal ajal kahvliga segades, et liha lõhustuks ja muutuks kapsaga ühtseks massiks. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Jahuta mass ning vormi sellest pallikesed (ca 7 cm läbimõõdus). Veereta pallikesed kamajahu-riivsaia segus ja seejärel lahtiklopitud munas. Friteeri pallid õlis või küpseta 200-kraadises ahjus kuniks need on kuldpruunid.

Retsept: Koit Uustalu, restoran Neikidi peakokk (sügis 2013), foto Eva Palu. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.10.2016 09:52

Kui neid kunagi Põltsamaa pressilõunal pakuti, siis meeldisid need mulle väga!