1 kg või rohkem kvaliteetseid supikonte
2 kanajalga (soovi korral)
1 sibul
2 sl õunaäädikat
kimp peterselli
1 tl piprateri
4 l vett
Kui kasutad tooreid konte, siis saad maitsvama puljongi neid konte esmalt röstides. Aseta kondid ahjuplaadile ning küpseta neid 180-kraadises ahjus 30 minutit.
Pane kondid suurde potti. Lisa potti vesi ja õunaäädikas. Lase 20-30 minutit seista - äädikas aitab toitaineid kontidest paremini kätte saada.
Tükelda köögiviljad, lisa potti. Lisa sool, pipar ja vürtsid-ürdid.
Kuumuta keemiseni. Kui puljong on keema hakanud, siis alanda kuumust ning lase puljongil tasakesi podiseda valmimiseni.
Veisepuljong: 48 tundi
Kanapuljong: 24 tundi
Kalapuljong 8 tundi
Esimese paari tunni jooksul tuleb puljongi pinnale kerkivat vahtu koorida aeg-ajalt. 30 minutit enne keetmise lõppu lisa küüslauguküüned.
Tõsta pott tulelt, lase kergelt jahtuda. Kurna läbi peene sõela, et kõik köögivilja- ja konditükid kätte saada. Kui kondipuljong on jahtunud, siis kalla suure klaaspurgi sisse. Hoia külmkapis.
Säilib kuni 5 päeva külmkapis. Kui soovid kauem säilitada, siis pane sügavkülma.
Kondileem
Bone broth on USA terviseringkondades tõsiselt kuum teema. Tegemist on väga aeglaselt (u 24 tundi) keedetud puljongiga.