Kondileem

Bone broth on USA terviseringkondades tõsiselt kuum teema. Tegemist on väga aeglaselt (u 24 tundi) keedetud puljongiga. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg või rohkem kvaliteetseid supikonte

2 kanajalga (soovi korral)

1 sibul

2 porgandit

2 sellerivart

2 sl õunaäädikat

kimp peterselli

1 tl piprateri

meresoola

2 küüslauguküünt

4 l vett

Valmistamine

Kui kasutad tooreid konte, siis saad maitsvama puljongi neid konte esmalt röstides. Aseta kondid ahjuplaadile ning küpseta neid 180-kraadises ahjus 30 minutit. 

Pane kondid suurde potti. Lisa potti vesi ja õunaäädikas. Lase 20-30 minutit seista - äädikas aitab toitaineid kontidest paremini kätte saada.

Tükelda köögiviljad, lisa potti. Lisa sool, pipar ja vürtsid-ürdid. 

Kuumuta keemiseni. Kui puljong on keema hakanud, siis alanda kuumust ning lase puljongil tasakesi podiseda valmimiseni. 

Veisepuljong: 48 tundi

Kanapuljong: 24 tundi

Kalapuljong 8 tundi

Esimese paari tunni jooksul tuleb puljongi pinnale kerkivat vahtu koorida aeg-ajalt. 30 minutit enne keetmise lõppu lisa küüslauguküüned. 

Tõsta pott tulelt, lase kergelt jahtuda. Kurna läbi peene sõela, et kõik köögivilja- ja konditükid kätte saada. Kui kondipuljong on jahtunud, siis kalla suure klaaspurgi sisse. Hoia külmkapis.

Säilib kuni 5 päeva külmkapis. Kui soovid kauem säilitada, siis pane sügavkülma. 

Allikas: Wellness Mama
LISA KOMMENTAAR

Merle
postitatud 04.12.2014 13:12

Tundub super,peaks proovima.....