7.5 dl vett
2.5 dl lahjat piima
1 sl võid
2.5 dl kaeratangu
0.25 tl soola
3 sl pruuni suhkrut
3 kooritud ja riivitud porgandit
1.25 dl kookoshelbeid
5 sl rosinaid
0.5 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl ingveripulbrit
0.25 tl riivitud muskaatpähklit
Sega potis piim ja vesi, kuumuta keemiseni.
Samal ajal sulata või praepannil. Lisa kaerahelbed ning prae neid umbes 2 minutit, kuni helbed on kuldsed ja mõnusalt aromaatsed. Lisa praetud kaerahelbed podisega vee-piimasegu hulka. Alanda kuumust ning hauta madalapoolsel tulel umbes 20 minutit, kuni puder on parajalt paks.
Sega juurde sool, pruun suhkur, riivitud porgand, kookoshelbed, rosinad, kaneel, ingver ja muskaatpähkel. Hauta veel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kogu vedelik on imendunud.
Võta pott tulelt ning lase pudrul veel 5 minutit kaane all järelhaududa.
Allikas: Annie's Eats, pildi tegi Kaare.
Porgandikoogipuder
Ehk hommikune kaeratangupuder, mis maitseb (peaaegu) nagu porgandikook :)
Algretseptis kasutatakse kaeratangu (pinhead oats, steel-cut oats), aga võib proovida ka täisterakaerahelvestega.