Porgandikoogipuder

Ehk hommikune kaeratangupuder, mis maitseb (peaaegu) nagu porgandikook :) 

Algretseptis kasutatakse kaeratangu (pinhead oats, steel-cut oats), aga võib proovida ka täisterakaerahelvestega. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

7.5 dl vett

2.5 dl lahjat piima

1 sl võid

2.5 dl kaeratangu

0.25 tl soola

3 sl pruuni suhkrut

3 kooritud ja riivitud porgandit

1.25 dl kookoshelbeid

5 sl rosinaid

0.5 tl jahvatatud kaneeli

0.25 tl ingveripulbrit

0.25 tl riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Sega potis piim ja vesi, kuumuta keemiseni. 

Samal ajal sulata või praepannil. Lisa kaerahelbed ning prae neid umbes 2 minutit, kuni helbed on kuldsed ja mõnusalt aromaatsed. Lisa praetud kaerahelbed podisega vee-piimasegu hulka. Alanda kuumust ning hauta madalapoolsel tulel umbes 20 minutit, kuni puder on parajalt paks. 

Sega juurde sool, pruun suhkur, riivitud porgand, kookoshelbed, rosinad, kaneel, ingver ja muskaatpähkel. Hauta veel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kogu vedelik on imendunud.

Võta pott tulelt ning lase pudrul veel 5 minutit kaane all järelhaududa.

  • Vegan/laktoosivaba versiooni jaoks asenda piim ja või kookospiima ja kookosrasvaga. 
  • Pudru võib varem valmis teha ja portsjoni kaupa üles soojendada. Lisa siis veel sorts piima. 

Allikas: Annie's Eats, pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 30.08.2016 10:45

Mulle maitses, isegi väga :)