Porgandi-tatrakook

Gluteenivaba porgandi-tatrakook sobib hästi argiõhtutel nautimiseks.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g riivitud porgandit

4 muna

200 g rafineerimata toor-roosuhkrut

2 dl õli

1 dl piima või õunamahla vm vedelikku

3 dl toor-tatrajahu

2 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 C. 

Eralda munakollased munavalgetest. Sega riivitud porgand munakollaste, suhkru, õli, vedeliku ja jahuga, millesse on segatud sooda ja sidrunhape. 

Mikserda munavalged kõvaks vahuks, sega ettevaatlikult taina hulka. Pane tainas 24 cm küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. 

Küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit. 

Retsept on mugandatud Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatus "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014).

LISA KOMMENTAAR

Haldor
postitatud 23.09.2014 13:47

Ma loodan, et seal koolis saavad kõik lapsed seda süüa. Tean, et seal käivad ka lapsed, kelle kodus saia ja kommi ei anta ja patt seda süüa. Sadistlikud vanemad võiksid lastele ka mõelda, mitte vaid endale. Kook väga maitsev!

Eva
postitatud 12.06.2015 14:58

Maitsev, aga ma ütleksin, et tegemist on pigem karaski kui koogiga.