Letšo suitsuvorsti ja munaga

Britt Rosen kirjutab Postimehes: "Kui meie tavatseme letšot enamasti konservpurgist võtta, siis ungarlastele on lecsó midagi köögiviljahautise sarnast, nagu lõuna-prantslastele ratatouille. Ainult et selle põhikomponentideks on Ungari köögi lemmikud tomatid, sibul ja paprika, ning oliiviõli asemel küpsetatakse köögivilju enamasti sea- ja/või suitsupeekoni rasvas"

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-2 tl õli või searasva

300 g Krakovi p/s rõngasvorsti või muud poolsuitsuvorsti

1 hakitud sibul

5-6 ratasteks lõigatud magusat Ungari kollast paprikat

4 kuubikuteks lõigatud suurt tomatit

3-4 lahtiklopitud muna

soola ja musta pipart

paprikapulbrit

soovi korral veidi suhkrut

soovi korral veidi tšillipulbrit

Valmistamine

Kuumuta suurel sügaval pannil rasv, hauta selles sibulad kuldpruuniks. Lisa vorsti, prae läbi. Lisa paprikarõngad ja tomatikuubikud, maitsesta soola ja paprikapulbriga. Hauta kaane all 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Ära lase ülemäära pehmeks küpsetada!

Alanda kuumust, sega hulka lahtiklopitud munad ja lase umbes 3 minutit küpseda - ka muna peab jääma parajalt pehme.

Retsept ilmus Postimehes 1. veebruaril 2014, aga ma olen seda natuke tuuninud :)

LISA KOMMENTAAR

Hungary
postitatud 24.08.2014 16:51

Te magyar vagy?

Igen
postitatud 29.11.2014 11:25

Magyar vagyok

Erika Tuisk
postitatud 11.09.2015 18:54

Tundub huvitav.