500 g värskelt kasutatavaid seeni
- nt kukeseeni või šampinjone
4 sl oliiviõli
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
400 g risotoriisi
1 dl kuiva valget veini
5-6 dl heledat lihapuljongit
50 g spinatit
soola ja musta pipart
Tükelda seened, peenesta sibul. Purusta küüslauguküüned. Kuumuta õli paksupõhjalises potis. Lisa seened ja hauta paar minutit. Lisa sibul ja küüslauk.
Veidi aja pärast lisa riis ja kuumuta minut aega segades.
Lisa vein ja kuumuta segades, kuni vein on aurustunud. Lisa kuum puljong. Hauta risotot tasasel tulel kaane all 20 minutit. Sega aeg-ajalt. Kontrolli maitset ja küpseta, kuni riis on 'al dente'. Kui roog kuivavõitu tundub, siis lisa veel kuuma puljongit või vett.
Enne serveerimist lisa hakitud spinat ja puista peale peterselli. Serveeri kohe koos riivitud parmesaniga.
Retsept on mugandatud soome ajakirjast Gloria (9/1991, Sienirisotto). Pildi tegi Merilin.
Ma kergelt muutsin retsepti. Jätsin ära spinati ja veini ja keetsin nagu tavalist risotot ehk lisasin puljongit kulbitäiekaupa. Ning lisasin pestot.
Maitses väga hästi
Kasutasin esimest korda risotoriisi ja tulemus oli ülimaitsev! Ma olen nii rahul! :) Ma jätsin samuti veini ja spinati ära ning lisasin lõpus natuke pestot. Väga-väga maitsev ja nii lihtne valmistada.
Väga maitsev. Kasutasin kõiki retseptis antud koostisaineid. Parmesanilaastudega viis lausa keele alla.
tegin seda just täna ja nii hea! :)
Oli kah... Klassikaline valmistusmeetod meeldib palju rohkem ja lõpus korralikult võid ja ohtralt juustu sisse segada, mitte paar liistakat peal. Lisaks on vett retseptis nii vähe, nii et ca 10 min pealt tuleb juba natuke vedelikku lisad minimaalsel kuumusel ja lõpptulemus on minu jaoks ebarisotolikult kuivapoole, peaks nö supisem ja kreemjam olema. Aga teistele meeldis ja hea tugev seenemaitse on nende kogustega. Tegin kollaka kukeseene ja musta torbikseenega. Värskete metsaseentega tuleb ka kauem kuumutada, et vedelikust lahti saada, sest muidu selle riisilt veini ära auramisega on ilmselt tõsiseid probleeme.
Sorry Merilin, aga Sa kokakunst on Sulle väga võõras.
Hea retsept! Valge vein on oluline kuna toob kukeseene maitse paremini esile. Spinatit ja peterselli ei soovitaks ka täiusliku maitsebuketi nimel ära jätta. Pidage ühte asja meeles naised-retsepti järgi süüa tehes järgi retsepti. Edu kokkamisel.
Tegin puravike ja kukeseentega ja terve pere kiitis. Lisasin ka natuke kurkumit maiseks. Kogused oli ka natuke suuremad.
Tegin austerservikutega ja spinatit kodus polnud, siiski maitses ülihästi! Meeldivalt kerge ja kreemine. Kuna juust ei lähe potti, siis sobib ühiseks eineks veganitele ja karnivooridele (köögiviljapuljongit kasutades).
Kukeseene- või šampinjonirisoto
Peaaegu 'päris' risoto - aga siin retseptis lisatakse puljong korraga.