0.8 dl kreeka pähkleid
1 peenelt riivitud küüslauguküüs
2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
5 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
2 suurt porrut (ainult valge ja heleroheline osa)
2 x 450 g suvikõrvitsat
1.25 dl siledalehist peterselli
Lõika porrud pikuti pooleks, aga jäta juureots läbi lõikamata. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks.
Kuumuta grill mõõdukalt tugeval kuumusel.
Rösti kreeka pähklid kuival pannil kuldseks ja aromaatseks. Haki hästi jämedalt.
Pane soojad pähklid, küüslauk, sidrunimahl ja 3 sl oliiviõli suurde salatikaussi, maitsesta soola-pipraga.
Pintselda suvikõrvits ja porru 2 sl õliga, maitsesta soola-pipraga. Grilli porrusid 5-8 minutit, suvikõrvitsaid 8-10 minutit, neid aeg-ajalt pöörates, kuni köögiviljad on küpsed ja kenasti pruunistunud.
Pane grillitud köögiviljad lõikelauale. Eemalda porrult juureots. Lõika porrud ja suvikõrvitsad ampsusuurusteks tükkideks. Pane köögiviljad ning petersellilehed salatikaussi, sega kergelt läbi. Maitsesta soola, pipra ja vajadusel veel sidrunimahlaga.
Allikas: Bon Appetit
Grillitud suvikõrvitsasalat porru ja pähklitega
Tore viis suvikõrvitsaküllusega "võitlemiseks" - soe salat grillitud suvikõrvitsa, porru ning pähklivinegretiga.