Rohelised köögiviljad peekonivõiga

Siin sobib kasutada lehtkapsast ja/või -peeti. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehtkapsast või lehtpeeti

Peekonivõi:

150 g viilutatud kuumsuitsupeekonit

200 g soolast võid

Valmistamine

Kuumuta grillahi üsna kuumaks. Aseta peekoniviilud ahjupannile ja küpseta grillelemendi all üsna krõbedaks, neid küpsetamise ajal korra pöörates. Võta ahjust välja, tõsta köögipaberile tahenema ja lase jahtuda. 

Pane jahtunud peekon köögikombaini ning peenesta. Lisa toasoe soolane või, maitsesta musta pipraga. Sega ühtlaseks. Tõsta võisegu toidukiletükile ning veereta "vorstiks". Pane kuni 3 päevaks külmkappi või kuni 2 kuuks sügavkülma. 

Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa lehtkapsas või -peet ning keeda 3-4 minutit, kuni köögivili on pehme. Nõruta hoolega, siis lisa pool peekonivõist* ja sega korralikult, et kapsa- või peedilehed oleksin peekonivõiga kaetud. 

* Ülejäänud peekonivõi pane järgmist lehtpeedi või -kapsarooga ootama või serveeri porgandite, herneste, roheliste ubadega. Või kasuta ahjukana valmistamisel (määri kananaha alla) või paku küpsetatud valge kalaga. 

Inspiratsioon BBC Good Food'ist. Pildil olevad lehtpeedid on Nami-Nami aiast, pildi tegi Juta Kübarsepp. Retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2014. a. augustinumbris. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.09.2016 17:31

See peekonivõi on i-m-e-l-i-n-e! Olen proovinud nii lehtkapsaga kui ka lehtpeediga ja see sobib imekenasti kõiksugu rohelise serveerimiseks.