Sidrunisorbett

Sellist imetoredat sorbetto al limone't pakuti mulle Sitsiilias Anna Tasca Lanza kokakoolis juunis 2014. 

NB! Sorbeti sisse lähevad sidrunid koos koorega, nii et kasuta kindlasti mahedalt kasvatatud sidruneid!.

Kogus
u 1 liiter
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett

425 g suhkrut (u 5 dl)

2 suurt sidrunit (u 400 g) + 1,25 dl värsket pressitud sidrunimahla

Valmistamine

Sega vesi ja 200 g suhkrut väikeses potis. Kuumuta keemiseni ja keeda mõned minutid, kuni suhkur on lahustunud ja vedelik on veidi paksenenud (=siirupine).  Tõsta pott tulelt ja lase toatemperatuurini jahtuda. 

Pese sidrunid, lõika pikuti neljaks ja eemalda kõik seemned. Aja sidrunisektorid (sh koor!) läbi hakkmasina jämedama lõikuri või peenesta korralikult köögikombainis. 

Pane sidrunimass kaussi, sega juurde ülejäänud suhkur (225 g), siirup ja sidrunimahl. Lase vähemalt mõned tunnid, soovitatavalt järgmise päevani, külmkapis jahtuda. 

Töötle vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele sorbetiks. Siis pane sügavkülma kõvenema. 

Loe veel:

Avapildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, teise tegi Pille Tasca d'Almerita aia sidrunitest :)

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Leone d'Almerita, Terre Siciliane IGT

Leone on valmistatud põhiliselt ainult Sitsiilias kasvavast Catarrato Bianco (95%) viinamarjadest. Lisaks on veinis ka natuke Chardonnayd. Tasca d'Almerita on asutatud 1830. aastal ning viimased 100 aastat on ta tootnud Sitsiilia kõige hinnatumaid veine. Veiniaiad asuvad 400-900 meetri kõrgusel merepinnast, kus pinnaseks on peamiselt liiv ja lubjakivi. Saagikus on 7 tonni hektarilt. Käärimine toimub 15 päeva 14-16 kraadi juures terasmahutites. Vein vananeb 4 kuud pärmsettel terasmahutites. Malolaktilist käärimist ei kasutata.

Värvuselt on vein õlekõrre kollane rohekate varjunditega. Aroomis on tunda greipi, tsitrust, virsikut ja ananassi. Maitse on värske, särtsakas ja puuviljane. Parim serveerimistemperatuur on 8 - 10 kraadi. Toitudest sobib grillitud kalaga, kalakastmes spaghettidega, valgete lihadega ja vürtsikate toitudega (eriti Tai köögiga).

Tootja: Tasca d'Almerita
Maaletooja: Balen

Martiina
postitatud 13.02.2017 19:20

Kuna mul ei olnud köögikombaini, riivisin sidrunite koored ja seejärel fileerisin sidrunid, saades kätte kogu viljaliha. Viimase murendasin käte vahel tükkideks. Hästi sidrunine, samas magus. Korraga tahan süüa vaid veidi.