1.3 kg keedetud ja kooritud kartuleid
150 g porrut
200 g päikesekuivatatud tomateid
200 g musti oliive
150 g kappareid
Salatikaste:1 dl oliiviõli
0.25 dl valget palsamiäädikat
1 sl Herbes de Provence'i maitseainesegu
1 sl purustatud musta pipart
maitse järgi soola
Kaunistuseks:suuri kapparimarju
Eeltööd: Keeda kartulid eelmisel päeval pehmeks, kurna ja lase jahtuda.
Salatitegu: Lõika jahtunud kartulid tükkideks. Lõika porrud viiludeks, vajadusel lõikapäikesekuivatatud tomatid õhukesteks viiludeks*.
Sega kastmeained omavahel (soola lisamisega ole ettevaatlik, kuna oliivid ja kapparid on soolased).
Sega kõik ained omavahel, tõsta salatikaussi ja kaunista kapparite või kapparimarjadega.
Allikas: Kotiliesi
* Ma kasutasin Marks & Spenceri konservi "semi-dried cherry tomatoes in extra virgin olive oil". Need lisasin salatile tervelt koos kogu oliiviõliga, nii et õli eraldi ei lisanud.
Vaatasin oma annaalidest järele, et olen teinud seda salatit juba vähemalt aastast 2010, veteranroog ! Alati on nahka pandud viimase kapparisabani. Ise ma hakin üsna väiksesks porrud ja tomatid, ja tingimata nõrutan tomatid hoolega õlist kuivaks. (Muidu tuleb natuke liiga palju kastet.) Pipart võib esialgu panna vähem, aga üldiselt sellise kartulihulga maitsestamiseks on 1 sl ära kulunud küll. Kapparid on olnud otse purgist, äädikaleemes (ka selle olen hoolikalt ära nõrutanud, aga mitte leotanud). Proovige!
Esimest korda jaanilaual, meeldis väga. Kerge, vahemerene. Pipart panin siiski vähem, maal oli paar asja otsas, nii et porru asemel pisut tibatillukest sibulat ja palsamiäädika asemel kapparite leen. Ikka oli väga hea.
Tegin seda salatit - väga hea tuli.
Kust võiks saada seda peent Herbes de Provance´i maitsesegu?
Santa Marial on see peen segy täitsa olemas. Vaata kuskil suuremas poes :)
Väga hea salat, eriti kui veel teha tumeda palsamiäädikaga, see annab ka mõnusa maalähedase värvi asjale. Super!
Tegin salati värsketest kartulitest lisaks mustadele oliividele lisasin ka rohelisi oliive, lihtsalt selle pärast, et kodus parajasti oli neid. Lisaks porrule lisasin ka rohelist sibulat. Salat tuli maitsev ja sobis küpsetatud kala kõrvale imehästi.
Vahemereline kartulisalat
Veganlikus kartulisalatit annavad lisamaitset oliivid, kapparid ja päikesekuivatatud tomatid.