Saksa kartulisalat

Saksa stiilis sooja kartulisalatit maitsestab tilli-köömne-sibulavinegrett. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg varajasi väiksemaid kartuleid

keetmiseks vett

4 sl oliiviõli

1 väike sibul

soola ja musta pipart

4 sl õunaäädikat

4 rohelise sibula vart

2 sl hakitud värsket tilli

1 tl kergelt röstitud köömneid

Valmistamine

Pese kartulid hoolega puhtaks, soovi korral kaabi koor maha. Lõika kartulid pooleks. Pane potti, kata külma veega, maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni ja keeda pehmeks. Nõruta ja pane suurde kaussi. 

Samal ajal kuumuta pannil õli mõõdukalt tugeval tulel. Lisa hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Prae pidevalt segades umbes 5 minutit. 

Tõsta pann tulelt, sega juurde õunaäädikas. Lisa sibulasegu kartulitele koos hakitud rohelise sibula, tilli ja köömnetega. Sega kenasti läbi, maitsesta soola-pipraga. 

Allikas: Bon Appetit

LISA KOMMENTAAR