Merikurat sidruniõli ja roheliste läätsedega

Selle roa valmistamiseks on vaja sidrunimaitselist oliiviõli ja küüslaugumaitselist õli. Merikuradi asemel võib kasutada ka tursafileed :)

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl sidrunimaitselist oliiviõli

425 g värsket merikuradi saba või tursafileed

4 viilutatud šalottsibulat

4 purustatud kadakamarja

400 g purk rohelisi läätsi (nõruta)

1 sl küüslaugumaitselist õli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Kalla sidrunimaitseline õli madalasse vormi, lisa kadakamarjad ja kalafilee. Lase 10-15 minutit maitsestuda. Siis eemalda kala marinaadist, patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Kuumuta praepann tuliseks, prae kala mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta ahjuvormi ja pane 5-6 minutiks ahju järelküpsema. 

Samal ajal prae sibulaid ja kadakamarju samas sidrunimaitselises marinaadis u 4-5 minutit, kuni need on pehmed ja kuldpruunid. 

Kuumuta väikeses potis nõrutatud rohelised herned ja küüslaugumaitseline õli. 

Serveerimiseks tõsta taldrikule küüslauguõlis kuumutatud rohelised läätsed, nende peale kala ja kõige peale praetud šalottsibulad ja kadakamarjad. 

Briti Sainsbury's retseptilehelt pärit retsept (Monkfish with lemon oil and green lentils). Merikuradi pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR