3 sl võid
2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
väike punt värsket koriandrit
2 hakitud küüslauguküünt
1 l (parboiled/converted) riisi (loputa korralikult)
maitse järgi soola
2.5 l vett
Riivi porgandid peene riiviga. Haki koriander.
Kuumuta potis 2,5 liitrit vett keemiseni.
Samal ajal kuumuta suures potis või ja õli mõõdukal kuumusel. Lisa porgand, sibul, koriander, küüslauk ja kanapuljongikuubikud. Prae pidevalt segades 8-10 minutit, kuni porgandid ja sibulad on pehmed. Lisa riis, kuumuta segades veel 2 minutit.
Kalla potti nii palju keevat vett, et riis oleks 5 cm vee all. Maitsesta soolaga, sega korralikult läbi. Siis tõsta kuumust ning keeda tugeval kuumusel umbes 15 minutit (ära sega!), kuni vedelik on riisisse imendunud. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning hauta veel umbes 15 minutit, kuni riis on pehme.
Tõsta pott tulelt, lase riisil kaane all enne serveerimist veel 10 minutit puhata.
Allikas: Saveur
Ma päris pead ei anna, et see nüüd kõige õigem retsept on, sest a) väidetavalt ei kasutata Brasiilias riisi valmistamisel võid ja b) väga palju liigub ka tomatiga retsepte. Aga alustuseks sobib küll :)
Arroz Brasileiro
.... ehk riis Brasiilia moodi.