1 sl rapsi- või oliiviõli
300 g veisehakkliha
400 g purk konservitud purustatud tomateid
400 g külmutatud aedvilju (nt Härmavili porgandi-maisi-hernesegu)
soola ja musta pipart
itaaliapäraseid maitseaineid (mõni segu või punet, basiilikut jm)
Serveerimiseks:keedetud riisi
Kuumuta suurel praepannil lusikatäis õli. Lisa hakkliha ja prae kergelt läbi. Lisa pannile köögiviljasegu ja kuumuta paar minutit, puulusikaga aeg-ajalt segades.
Nüüd kalla pannile purgitäis konservitud tomateid ning umbes pool konservpurgitäit vett (see on hea võimalus ka kogu tomatisegu kättesaamiseks purgi seest :)). Maitsesta soola, pipra ja meelepäraste ürtide-vürtsidega.
Lase kastmel tasakesi podiseda, kuni köögiviljad on pehmed ja kaste natuke paksenenud.
Kastme valmimise ajal keeda valmis riis ning valmista soovi korral õhtusöögi juurde ka mõni toorsalat.
Laisa koka köögivilja-hakklihakaste
Külmutatud köögiviljadesegudest saab lihtsa vaevaga toitva õhtusöögi!