500 g (külmutatud) lillkapsaõisikuid
200 g riivitud juustu
2 sl jahvatatud mandleid või mandlijahu
1 muna
1 tl magusat tšillikastet
soola ja musta pipart
Keeda lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees pehmeks (aga mitte pudruks). Kurna hoolega.
Peenesta keedetud lillkapsas köögikombainis. Sega juurde riivitud juust, muna, mandlijahu, tšillikaste, maitsesta vähese soola ja pipraga.
Jaota hoolikalt võitatud (silikoonist mini)muffinivormidesse*. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20-25 minutit, kuni juustu-lillkapsaampsud on kuldsed ja küpsenud (kui soovid, võid ampsud poole küpsetamise pealt ringi keerata).
* Silikoonvormidest on neid lihtsam kätte saada, vähemalt mul käib see kiiremini :)
Inspireeritud sellest Kalyni retseptist.
Millega võiks mandlijahu asendada?
Kati, tavalist jahu võib ka võtta, kui pole eesmärgiks gluteeni vältida!
kas jahu üldse ära jätta ei võiks???
Tegin ära, kasutasin lillkapsast ja brokkolit. VÄGA head said Aitäh retsepti eest!
Ma tegin värskest - pool lillkapsast ja pool brokolit ning puistasin eraldi juust peale. Lapsed väga ei fännanud, aga mehe eest pidin viimased ära peitma :)
Said väga maitsvaks lisandiks salati ja vorstikeste kõrvale! Jahu sai mandlijahule küll portsuke juurde lisatud, sest tainas jäi kuidagi vesine. Küpsedes jäi siiski veel pisut nätske, aga rohke juustusus ei lasknud sel häirida. Võiks teinekordki teha!
Vürtsikad juustu-lillkapsaampsud
Ahjus küpsetatud juustu-lillkapsaampse võib teha suuremaid või väiksemaid. Mina lisasin maitseks tšillikastet (Gourmet Gardeni "Hot Chilli"), aga võid kasutada ka hakitud ürte või muud meelepärast maitseainesegu.
Vürtsikad juustu-lillkapsaampsud sobivad nii salatipadjale kui ka niisama näksimiseks.
NB! Gluteenivaba ja LCHF!