Krapsakas kurgi-rabarbrisalat

USA ajakirjas Bon Appetit serveeriti seda põnevat salatit ahjus küpsetatud kanakintsude kõrvale.  Võtsin põhiidee, aga muutsin koguseid. Mees sõi mõnuga ja ütles, et selline moodne salat :)

Rabarber peaks olema kindlasti peenike, värske ja mitte liiga hapu. Puiste suurte rabarbritega pole mõtet eksperimenteerida. Sobib hästi erinevate liharoogade kõrvale - fotol on näiteks Rakvere 2015. a. uudistoode, kirsi-rummimarinaadis grill-liha

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl tükeldatud rabarbrit

5 dl tükeldatud kurki

2 talisibulat või mõned rohelised sibulad

peotäis hakitud värsket koriandrit

1 sl vahtrasiirupit

1 sl külmpressitud oliiviõli

1 tl värskelt pressitud laimi mahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika rabarber ja kurk väikesteks tükkideks (u 6 mm kuubikud). Sega kausis koos hakitud rohelise sibula ja koriandri, vahtrasiirupi, õli ja laimimahlaga, maitsesta soola-pipraga.

Lase 10 minutit maitsestuda, siis serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. mainumbris, ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Annika K
postitatud 20.06.2016 14:14

Värske, krõmpsuv, teistmoodi, maitses kõigile. Proovige kindlasti!