Krapsakas kurgi-rabarbrisalat

USA ajakirjas Bon Appetit serveeriti seda põnevat salatit ahjus küpsetatud kanakintsude kõrvale.  Võtsin põhiidee, aga muutsin koguseid. Mees sõi mõnuga ja ütles, et selline moodne salat :)

Rabarber peaks olema kindlasti peenike, värske ja mitte liiga hapu. Puiste suurte rabarbritega pole mõtet eksperimenteerida. Sobib hästi erinevate liharoogade kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 dl tükeldatud rabarbrit

5 dl tükeldatud kurki

2 talisibulat või mõned rohelised sibulad

peotäis hakitud värsket koriandrit

1 sl vahtrasiirupit

1 sl külmpressitud oliiviõli

1 tl värskelt pressitud laimi mahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika rabarber ja kurk väikesteks tükkideks (u 6 mm kuubikud). Sega kausis koos hakitud rohelise sibula ja koriandri, vahtrasiirupi, õli ja laimimahlaga, maitsesta soola-pipraga.

Lase 10 minutit maitsestuda, siis serveeri.

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. mainumbris, ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Annika K
postitatud 20.06.2016 14:14

Värske, krõmpsuv, teistmoodi, maitses kõigile. Proovige kindlasti!