3 suurt muna
100 g täisrasvast toorjuustu
näpuotsaga soola
0,5-1 tl küpsetuspulbrit
0,5-1 sl psülliumi soovi korral
Eralda munakollased munavalgetest. Pane munavalged ühte kaussi, lisa näpuotsaga soola ning vahusta hästi tugevaks vahuks (nii, et saad kausi pahupidi keerata).
Klopi teises kausis munakollased toorjuustuga ühtlaseks. Lisa psüllium ja küpsetuspulber (kumbki pole kohustuslik, aga teevad need "leivad" leivalikumaks). Nüüd sega hästi õrnalt juurde munavalgevaht.
Kata kaks ahjuplaati küpsetuspaberiga, tõsta mõlemale plaadile 3-4 tainaringi.
Küpseta 150-kraadise ahju keskosas u 25 minutit, kuni "oopsied" on kuldsed.
Kas need leivakesed jäävad siis sellised pehmed või kõvemapoolsed? Kui kaua need säilivad? Kas psõlliumi asemel võib kasutada ka mingit jahu?
Mariana, minu arust olid need üsna pehmed, kuigi veidi kauem küpsetades saaks natuke krõbedamad leivad. Psülliumi lisamine ei ole kohustuslik, aga see annab veidi leivasema tekstuuri. Mina olen paar korda küpsetanud ja pole lisanud (lihtsalt polnud kodus). Nüüd on psülliumipulber olemas, Biomarketist ostsin, aga pole neid Oopsie-leibu küpsetada veel jõudnud :)
Kas toorjuustu asemel kõlbaks ka ricotta või tavaline kohupiim? Või näiteks peenemaks tehtud kodujuust?
Mariana, olen vaid toorjuustuga katsetanud. Võid ricotta või kohupiimaga proovida, aga ära siis minuga pahanda, kui ei õnnestu ;)
Väga head õhulised leivad. LCHF dieedi pidajale hea saia alternatiiv:)
Kas püsillium peaks olema jahvatataud kujul, mitte seemned?
Fre, mina ostsin jahvatatud kujul, aga kui sul on seemned, siis proovi nendega (või jahvata esmalt kohviveskis).
Need leivakesed on minu päästjad :) Mina olen täielik leivasõltlane..:) Teen neid ülepäeva omale kuhjaga ette, siis hea võtta. Muide, et küpsetis ilusti välja tuleks ja ka veidi krõbe jääks, nagu leib ikka, on võtmesõnaks: munavalge peab olema väga tugevasti vahtu aetud ja segada taignasse võimalikult väheste liigutustega, ning küpsetada tuleks 5 min rohkem kui retseptis kirjas ja ahju ülevalpool. Edu!
Päris mõnus oli, kui enne ahju pistmist ka parmesani peale riivisin 8-)
Hoian ahjus kauem ja natukene kõrgemal temperatuuril, siis nad lähevad krõbedamaks. Panen enne ahju panekut ka erinevaid seemeneid peale ja riivin ka juustu. Hommikul on nii hea teha võikut sellest. Määrin toorjuustu peale ja lõikan avokaado viilud peale. Ilusa päeva algus. ;)
Nigella peaks maakeeli olema mustköömen, kui kellelegi abiks see:)
Mina teen oopsi taignast rullbiskviiti.
Oopsie-leivad
Sellist kummalist nime kannavad muna-toorjuustuleivad, mida on lubatud süüa ka LCHF-dieedi korral.