200 g suitsukana (puhastatud kaal)
1 väiksem sibul
1 väike punane paprika
6 suurt muna
2 dl 35% rõõska koort
peotäis hakitud maitserohelist (nt murulauku, peterselli, tilli)
100 g riivitud juustu
Tükelda suitsukana. Puhasta ja haki sibul ja paprika väikesteks tükkideks ja prae pannil või sees keskmisel kuumusel u 10 minutit, kuni sibul on pehme ja hakkab pruunistuma
Klopi munad kausis lahti ja lisa vahukoor. Lisa hakitud maitseroheline, tükeldatud kana, praetud sibul ja paprika. Maitsesta musta pipraga.
Jaota munasegu 12 võiga määritud muffini- või väikese keraamilise vormi vahel, puista võrdselt peale tükeldatud või riivitud juust ja küpseta omletikesi ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit, kuni muna on hüübinud, omletid kerkinud ja pealt kuldsed. Lase vormis paar minutit taheneda, libista nuga äärtest läbi ja tõsta välja.
Serveeri näiteks koos kirsstomatite ja rohelise salatiga.
Retseptiidee on Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused" (Varrak, 2013), mugandatud.
Suitsukanaomletikesed
(Silikoonist) muffinivormides küpsetatud ahjuomletid on väga head nii soojalt kui ka külmalt.