Suitsukanaomletikesed

(Silikoonist) muffinivormides küpsetatud ahjuomletid on väga head nii soojalt kui ka külmalt. 

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g suitsukana (puhastatud kaal)

1 väiksem sibul

1 väike punane paprika

6 suurt muna

2 dl 35% rõõska koort

peotäis hakitud maitserohelist (nt murulauku, peterselli, tilli)

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Tükelda suitsukana. Puhasta ja haki sibul ja paprika väikesteks tükkideks ja prae pannil või sees keskmisel kuumusel u 10 minutit, kuni sibul on pehme ja hakkab pruunistuma

Klopi munad kausis lahti ja lisa vahukoor. Lisa hakitud maitseroheline, tükeldatud kana, praetud sibul ja paprika. Maitsesta musta pipraga.

Jaota munasegu 12 võiga määritud muffini- või väikese keraamilise vormi vahel, puista võrdselt peale tükeldatud või riivitud juust ja küpseta omletikesi ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit, kuni muna on hüübinud, omletid kerkinud ja pealt kuldsed. Lase vormis paar minutit taheneda, libista nuga äärtest läbi ja tõsta välja. 

Serveeri näiteks koos kirsstomatite ja rohelise salatiga. 

Retseptiidee on Silja Luide raamatust "Lihtsad ahvatlused" (Varrak, 2013), mugandatud. 

LISA KOMMENTAAR

Elsa
postitatud 23.07.2014 22:28

Väga maitsev omletiamps, mis sobis salatiga ka kergeks õhtusöögiks!