Kapsasalat pähklite ja õuntega

Retsepti sain 2013. a. detsembris oma "Taani pereema" Kirsteni käest. Mõnus ja talvine. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g valget peakapsast

2 suuremat õuna

100 g kuivatatud jõhvikaid

50 g kreeka pähkleid

Salatikaste:

1 dl rõõska koort

3 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsas peenikesteks laastudeks. Eemalda õunalt südamik, lõika õun väikesteks tükkideks. Haki kreeka pähklid väiksemateks tükkideks. 

Sega kausis kapsalaastud, õunatükid, kuivatatud jõhvikad ja hakitud pähklid.

Sega kastmeained omavahel, siis salati hulka. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Maigi
postitatud 15.01.2014 13:11

Mis on ja kust saab teravatipulist peakapsast?

Elina
postitatud 15.01.2014 14:52

Kuidas lõigata ... peenikesed laastud?

Egne
postitatud 23.12.2014 19:09

Kapsast saab hästi lõigata juustuviilutusnuga kasutades.

Kerly
postitatud 27.10.2016 18:27

Salat oli liiga magus ja maitsed ei sobinud minu meelest kokku. Oleksin jõhvikad kidlasti ära jätnud ja valinud hapumad õunad. Sõin ära salati seest ainult kapsa ja pähklid :).

Pille
postitatud 27.10.2016 18:37

Kerly, kurb, et ei meeldinud. Meie perele istus hästi ja kuna salatit valmistas mulle väga oluline ja kallis inimene, siis panin retsepti siia ka.