Lõika leib ruudukesteks (või tee pisikese piparkoogivormiga ringikesed), määri neile toorjuustu*.
Lõika koormisnoa abil kurgist pikad viilud (koos koorega!) ja juustust pisikesed ringikesed/tähekesed (u 0,7 cm läbimõõdus).
Võta suupistetikk ja torka selle otsa kurgiviil, viimast laineliselt painutades, et moodustuks kuusepuu kuju (voldi kurgiviil allpool suuremate vahedega tagasi ning tipu poole jõudes järjest sagedamini). Torka juustupallike kuuse tippu, et kurki paigal hoida.
Pista "kuusepuu" toorjuustuga kaetud leivaviilukese sisse ning aseta valmis suupiste vaagnale.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Toredad kurgivõileivad
Ootad juba pühi? Pühadeigatsust leevendavad tikuvõileivad "kurgikuusekesega".