Miso-steik

Hõrgud jaapanipärased veiselihasteigid.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl pruuni miso-pastat

1 sl kuiva šerrit või saket

1 sl suhkrut

2 purustatud küüslauguküünt

musta pipart

2 g taist veiselihalõiku (nt Black Angus steik)

Serveerimiseks:

noori spinatilehti

viilutatud värsket kurki

viilutatud varssellerit

rediseid

röstitud seesamiseemneid

Valmistamine

Sega misopasta, šerri või sake, suhkur ja purustatud küüslauk omavahel, maitsesta julgelt musta pipraga. Lisa steik ja mudi korralikult läbi. Kata kinni ja lase vähemalt tund aega - soovitatavalt isegi 2 päeva - jahedas maitsestuda. 

Tõsta steigid tund aega enne valmistamist külmkapist toatemperatuurile.

Küpsetamiseks kuumuta paksupõhjaline praepann, grillpann või BBQ hästi tuliseks. Pühi liigne marinaad lihalt ning küpseta 2 minutit ühelt, siis 2 minutit teiselt poolt (medium-rare ehk pooltoores) võ paar minutit kauem, kui eelistad läbiküpsenumat liha. 

Lase lihal minut aega puhata, siis lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri värske salatiga. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Food lehelt (juuli 2010). 

LISA KOMMENTAAR

Sinikka
postitatud 02.03.2018 22:08

See liha oli väga hea :) Lisandiks tegin lihtsalt võiga praetud kartuleid ja vürtsidega hautatud šampinjone.