Pirnid sinihallitusjuustutäidisega

Serveeri "sinihallitusjuustujäätisega" täidetud pirne koos röstleiva või -saiaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g murendatud sinihallitusjuustu

1 dl madeirat või portveini

1 dl hakitud pähkleid

2 dl 35% rõõska koort

200 g maitsestamata toorjuustu

soola ja musta pipart

3 küpset pirni

Valmistamine

Murenda hallitusjuust kaussi ja vala juurde vein. Lase mõnda aega maitsestuda. Lisa pähklipuru, toorjuust, maitseained ja vahustatud koor. Tõsta segu vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.

Võta "juustujäätis" pool tundi enne serveerimist külmikust välja.

Poolita küpsed pirnid ja uurista keskele õnarused. Tõsta õnarustesse sinihallitusjuustusegu.

Serveeri röstitud leivaga.

Retsept on eesti ajakirjast Anna (Annabella?) (september 2000, juustujäätis)

LISA KOMMENTAAR