5 dl purustatud vahvlilehti (150 grammi)
1 dl kakaopulbrit
1 dl tuhksuhkrut
150 g võid
Kate:3 dl suhkrut
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillisuhkrut
500 g mascarpone toorjuustu või tavalist toorjuustu
4 muna
2.5 dl 10% rõõska koort
0.5 dl iiri viskit
Sega omavahel purustatud vahvlilehed, kakaopulber, tuhksuhkur, jahtunud sulavõi.
Suru segu Ø 24 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele (5 cm kõrgusele).
Pehmenda suures kausis toorjuust, vahusta hulka suhkur, kakao- või kohvipulber, vanillsuhkur.
Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kõige lõpuks kalla juurde koor ja viski.
Küpseta 190-kraadises ahjus 50-55 minutit.
Enne vormist eemaldamist lase koogil tund aega jahtuda.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (mai 2000, Angeelika Kang)
Ei soovita antud retsepti proovida...läks kogu täiega prügikasti...ülimagus ja ligane/rasvane
Tegin sellest Tordiraamatust, seal on veidike teistmoodi, viskit on rohkem ja koort natuke ka. Tegin nii ( rohkem koort ja viskit ), aga lugedes eelmist kommentaari, panin lisaks ühe muna. Küpses kaua, kauem kui kirjas, ja lasin ööpäeva olla külmas ja siis.....teate, minu pere väitel ei ole nii head kooki nad kunagi saanud, lausa sulavat suus jms, ja tegelikult oli ikka hea küll, väga hea. Põhja tegin tavalise Digestivküpsise ja võiga ( ei ole vahvli sõber ). SOOVITAN
Iiri kohvi toorjuustukook
Angeelika Kangi toorjuustukoogi retseptis on kattele lisatud tublisti iiri viskit ja kakaopulbrit või kohvi.