Iiri kohvi toorjuustukook

Angeelika Kangi toorjuustukoogi retseptis on kattele lisatud tublisti iiri viskit ja kakaopulbrit või kohvi.

Kogus
12 lõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

5 dl purustatud vahvlilehti (150 grammi)

1 dl kakaopulbrit

1 dl tuhksuhkrut

150 g võid

Kate:

3 dl suhkrut

2 sl kakaopulbrit

lahustuvat kohvi

2 tl vanillisuhkrut

500 g mascarpone toorjuustu või tavalist toorjuustu

4 muna

2.5 dl 10% rõõska koort

0.5 dl iiri viskit

Valmistamine

Sega omavahel purustatud vahvlilehed, kakaopulber, tuhksuhkur, jahtunud sulavõi.
Suru segu Ø 24 cm lahtikäiva vormi põhja ja äärtele (5 cm kõrgusele).
Pehmenda suures kausis toorjuust, vahusta hulka suhkur, kakao- või kohvipulber, vanillsuhkur.
Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kõige lõpuks kalla juurde koor ja viski.
Küpseta 190-kraadises ahjus 50-55 minutit.
Enne vormist eemaldamist lase koogil tund aega jahtuda.

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (mai 2000, Angeelika Kang)

LISA KOMMENTAAR

Merilin
postitatud 25.09.2008 21:34

Ei soovita antud retsepti proovida...läks kogu täiega prügikasti...ülimagus ja ligane/rasvane

kati
postitatud 30.12.2011 17:15

Tegin sellest Tordiraamatust, seal on veidike teistmoodi, viskit on rohkem ja koort natuke ka. Tegin nii ( rohkem koort ja viskit ), aga lugedes eelmist kommentaari, panin lisaks ühe muna. Küpses kaua, kauem kui kirjas, ja lasin ööpäeva olla külmas ja siis.....teate, minu pere väitel ei ole nii head kooki nad kunagi saanud, lausa sulavat suus jms, ja tegelikult oli ikka hea küll, väga hea. Põhja tegin tavalise Digestivküpsise ja võiga ( ei ole vahvli sõber ). SOOVITAN