800-900 g kapsast
3-4 sl vett
1 tl soola
1 tl (röstitud) köömneid
200 g kodujuustu
suur peotäis hakitud värsket tilli
100 g riivitud juustu
2 suurt muna
2 dl 10% rõõska koort
500 g pärmi-lehttainast (nt Härmavili)
Rulli lehttainas veidi suuremaks ning aseta see 30x35 cm ahjupannile, servad veidi kõrgemalt. Torka põhi kahvliga kergelt auguliseks ning küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni see on kergelt kuldne.
Samal ajal eemalda kapsalt välimised lehed, haki kapsas ise peeneks. Pane koos veega potti või suurele pannile ning hauta poolpehmeks. Maitsesta soola, köömnete ja tilliga.
(Kui kapsas vesisevõitu tundub, siis nõruta see korralikult).
Lisa kapsamassile kodujuust ja riivitud juust, maitsesta segu vajadusel veel soolaga. Tõsta kapsatäidis eelküpsetatud lehttainapõhjale.
Klopi munad rõõsa koorega lahti, maitsesta kergelt soola-pipraga. Kalla täidisele. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukatäidis on pealt kuldne ja kenasti läbi küpsenud. Lase jahtuda ja serveeri tükkideks lõigatuna.
Proovisin eile, super mõnus, maitses kohvi kõrvale
Tegin, aga ilma kapsata ja kohvikooreta :) Sisuks kodujuust, suitsutatud lõheviilud, šampinjone ja sibulat päris palju. Kuna kohvikoort polnud, segasin kolm muna ja merevaigu, ning lisasin piima. Peale raputasin juustu. No ikka väga hää :)
Väga maitsev, täna sai tehtud ja läheb kindlasti kordamisele :)
Täielik lemmik:)
Tasub proovimist:)
Ohh, see on niii hea :-)
Üks lemmikutest.
Mina panen hakkliha ka ja supper
Jumaldan seda pirukat ja ta on minu menüüs sage külaline!!!
see on väga hea pirukas ja ka väga lihtne teha
Väga-väga hea pirukas...eriti soojalt!
On tõesti väärt pirukas, kõik ühes, nii eelroog, praad kui magustoit.
Kûpsetasin seda täna ja ülimaitsev lihtsalt!
Tõeliselt hea pirukas! Palju kordi tehtud ja söödud :)
Nämma pirukas! Maitsev!
Mu lemmik kapsapirukas. Lihtne teha ja kõik söövad!
Supper hea, kaks päeva tagasi just tegin selle retsepti järgi!
Kapsa-kodujuustupirukas
Lehttainapirukas mahlase kapsa-juustutäidisega, millele annab eriliselt hõrgu maitse köömen. Eriti mõnus jääb see pirukas varasuvist värsket kapsast kasutades.