Maasikalimonaad kardemoniga

Mõnus kardemonilõhnaline maasikalimonaadikontsentraat, mida tuleb serveerimiseks (mulli)veega lahjendada.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

400 g maasikaid

200 g suhkrut

10 kardemonikupart ehk 0,5 tl seemneid

5 dl vett

2 sl sidrunimahla

Serveerimiseks:

jääkuubikuid

mullivett

Valmistamine

Sega maasikad suhkruga, lase võimalusel paar tundi maitsestuda. Lisa vesi ja kardemoniseemned, keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni maasikad on täiesti pehmed. 

Sega juurde sidrunimahl, kuumuta läbi. 

Lase jahtuda, siis kurna pudelisse.

Serveerimiseks pane klaasi põhja 1-2 cm siirupit ja mõned jääkuubikud, seejärel kalla peale mineraalvesi. 

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. juulinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR