500 g lehttainast
500 g värsket lõhefileed
1.5 dl keetmata pudru- või risotoriisi
keetmiseks vett
10-12 keedetud vutimuna
rohkelt hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna. Keeda vutimune 2 minutit, siis jahuta kiiresti külma vee all ja koori.
Lõika värske kalafilee viiludeks, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Rulli tainast 2 plaati, suurusega umbes 35x15 cm ja 40x25 cm.
Pane väiksem plaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota tainale pool riisist, siis tilli, pool kalaviiludest, siis vutimunad, ülejäänud riis, ülejäänud kalaviiludest ja peale tilli.
Määri tainatüki servad muna või veega ja tõsta teine tainaplaat peale. Suru servad kokku ja kaunista soovi korral tainaribadega. Torgi kahvliga paar auku sisse, et küpsemisel tekkiv aur saaks väljuda.
Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kulebjaaka on pealt kaunilt kuldne.
Serveeri kuumalt, nt puljongi kõrvale või siis majoneeskastmega.
Tegin Nami-Nami kulebjaakade ringvaate. Ehk siis: kasutasin riisi, seeni, suitsuforelli, muna ja nii tilli kui ka peterselli. Ainuke viga - muna oleks võinud laduda viiludena. Seekord siis hakkisin koos muude ainetega ja segasin riisiga. Peale tõstsin kala (millele sai veel omakorda tilli, pipart ja sidrunimahla). Tulemus? No pipart oleks võinud enamgi olla, aga pirukas maitses nii, et viib keele alla.
Oli hea, aga rohkem ma seda tegema ei hakkaks
Lõhekulebjaaka
Pidulik kalapirukas idanaabrite köögist, veidi lihtsustatud kujul. See klassikaline vene pirukas sobib eelroaks, kergeks õhtusöögiks ja ka rootsi lauale.