3 sl õli
500 g veisehakkliha vm väherasvast hakkliha
2 kooritud ja viilutatud sibulat
3 purustatud küüslauguküünt
1 dl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl mahedamaitselist paprikapulbrit
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
400 g viilutatud šampinjone
5 dl kana- võo veiselihapuljongit
150 g Saare smetana hapukoort
hakitud värsket peterselli
Serveerimiseks:keedetud riisi või munanuudleid või tagliatelle vms
Kuumuta praepannil õli. Lisa hakkliha ja pruunista.
Lisa sibulad ja prae 5 minutit. Siis lisa viilutatud šampinjonid ja hakitud küüslauk. Prae veel 5 minutit, kuni seened pehmenevad.
Lisa tomatipasta ja paprikapulber ning prae 2 minutit. Sega juurde veisepuljong ja maitsesta soola-pipraga. Lase kastmel podiseda umbes 10 minutit.
Sega juurde hapukoor, puista peale petersell ning serveeri.
Inspiratsioon: Kidspot.com.au. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga maitsev tuli. Ja sellest koguses saame veel õige mitu korda süüa.
Mulle samuti väga maitses, läheb kindlasti lemmikute hulka! Šampinjonid olid eriti maitsvad seal sees :)
Panin natuke oreganot ka (ei suutnud vastu panna, mulle nii maitseb see šampinjonidega). Kaste oli väga maitsev juba enne hapukoore lisamist :) tegin seahakklihaga ja kanapuljongiga.
Jälle uus meetod mugava hakklihatoidu valmistamiseks... seened teevad kohe erilisema maitse ja väljanägemise...
Oli maitsev, kuid midagi oli nagu puudu. Mingit vürtsi vm. Aga see on maitse asi :)
Hakklihastrooganov šampinjonidega
Šampinjonidega strooganovi argisem variant tehakse veisehakklihaga. Serveeri keedetud riisi või munanuudlitega.