2 pikka punast Romano paprikat
125 g keedetud Puy läätsi
75 g väikseid ploom- või kirsstomateid
75 g Mozzarella juustu
2 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
serveerimiseks värsket basiilikut
Kuumuta ahi 200C.
Lõika paprikakaunad pikuti pooleks, eemalda seemned. Varrejupp jäta otsa! Aseta küpsetuspaberiga ketud ahjuplaadile.
Jaota keedetud läätsed* paprikapoolikutesse, aseta peale kirsstomatipoolikud ja mozzarella-tükid. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni paprikad on pehmed.
Puista peale katkirebitud basiilikulehed ning serveeri kohe. Kõrvale sobib mõni roheline salat ning krõbeda koorikuga baguette vms nisuleib.
* Algretseptis kasutati valmiskeedetud Merchant Gourmet läätsi, aga võib muidugi ka ise need Puy läätsed pehmeks keeta :)
Retsepti juures on ka veinisoovitus: mõni puuviljane ja vürtsikas punane vein, nt Inycon Shiraz Sitsiiliast.
Allikas: Waitrose.com retseptileht, aprill 2007. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjupaprikad läätsede ja juustuga
Eriti mõnusad on selle roa valmistamiseks piklikud romano-paprikad. Paprikad on täidetud Puy-läätsede, kirsstomatite ja mozzarella juustuga.