Ahjupaprikad läätsede ja juustuga

Eriti mõnusad on selle roa valmistamiseks piklikud romano-paprikad. Paprikad on täidetud Puy-läätsede, kirsstomatite ja mozzarella juustuga. 

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 pikka punast Romano paprikat

125 g keedetud Puy läätsi

75 g väikseid ploom- või kirsstomateid

75 g Mozzarella juustu

2 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

serveerimiseks värsket basiilikut

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Lõika paprikakaunad pikuti pooleks, eemalda seemned. Varrejupp jäta otsa! Aseta küpsetuspaberiga ketud ahjuplaadile. 

Jaota keedetud läätsed* paprikapoolikutesse, aseta peale kirsstomatipoolikud ja mozzarella-tükid. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni paprikad on pehmed.

Puista peale katkirebitud basiilikulehed ning serveeri kohe. Kõrvale sobib mõni roheline salat ning krõbeda koorikuga baguette vms nisuleib. 

* Algretseptis kasutati valmiskeedetud Merchant Gourmet läätsi, aga võib muidugi ka ise need Puy läätsed pehmeks keeta :)

Retsepti juures on ka veinisoovitus: mõni puuviljane ja vürtsikas punane vein, nt Inycon Shiraz Sitsiiliast.  

Allikas: Waitrose.com retseptileht, aprill 2007. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 22.12.2015 23:55

Meie perele maitses!!

Hexy
postitatud 04.01.2016 22:56

Lisan ka foto