250 g Digestive-küpsiseid
100 g sulatatud võid
2 sl Muscovado pruuni suhkrut
Kate:100 g hapukoort
150 g Muscovado pruuni suhkrut
4 muna
2 tl jahvatatud kaneeli
800 g toasooja toorjuustu
1 tl ingveripulbrit
paar kuubikuteks lõigatud õuna
Peale:mandlilaaste
Põhi: purusta küpsised köögikombainis, lisa pruun suhkur ja sulavõi ning sega ühtlaseks. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale ja veidi ka külgedele.
Kate: sega kõik ained (v.a. õunad) köögikombainis või kausis mikseriga ühtlaseks. Sega juurde kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud õunad. Kalla saadud segu küpsisepurupõhjale.
Peale puista peotäis mandlilaaste.
Küpseta 160-kraadises ahjus umbes tund aega. Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
ma ei teagi... no hea on see kook muidugi, aga sellise koogi kohta on toorainete maksumus kuidagi ebaproportsionaalselt kõrge. ei tekitanud vaimustust.
Ma isiklikult vist eelistaks, kui täidises ei oleks kaneeli, aga samas on see maitse asi. Kõik kaheksa sööjat kiitsid, tõdesid, et on mõnusa "ahjuõuna lõhnaga" ja sõid mitu tükki.
Mulle niiiiiii meeldis!
Väga maitsev kook! Täidis on hästi kreemjas ja õhuline. Sobib ka pidulikumaks puhuks tordi asemel. Küpsetamisaeg tuli küll oluliselt pikem, umbes 90 minutit 160 kraadi juures, enne kui võttis helepruuni jume ja kerkis ka keskelt üles (26 cm vorm).
Minu 10 aasta tagune pilt ehk aastast 2013:
Karamelline õuna-toorjuustukook
2012. a. Viimsi Ubinapäeva toidublogijate õunakoogikohviku hitt-kook :)