Hõõgveinisegu

Mõnusalt lõhnav kingikotike on päkapikusussi sisse poetamiseks ideaalne neile, kes jahedal talveõhtulsooja jooki juua armastavad.

Soovib kingisaaja joomiseks vürtsitada kodust õunamahla, poest toodud viinamarjamahla või mõnda kangemat jooki, jääb juba tema enda otsustada – vürtsidesegu sobib kõigi nende jookide jaoks!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Valmistamine

Vali välja endale meelepärased komponendid. Kõiki komponente pole vaja kasutada, piisab 5-6 erinevast.

Klassikalised komponendid on rosinad, mandlid, kaneelikoor, mõni "kuumust" lisav komponent: vürtspipar, ingver, nelk ning meelepärane tsitruseline.

Säilita hõõgveinisegu õhukindlalt kotikeses või klaaspurgis.

Pea meeles:

  • Apelsinist lõigatud viilud või apelsinikoore pead enne segusse lisamist kuivatama. Pese apelsin, kuivata rätikuga. Lõika apelsinist u poole cm paksused viilud ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuivata 75 kraadises irvakil uksega ahjus kuni apelsiniviilud on täiesti kuivad.
  • Osta kindlasti maheapelsin, mida kuivatada - selle koor ei ole mürgiste ainetega pritsitud!
  • Soovi korral võid apelsini asemel kasutada ka teisi tsitruselisi (mandariin, sidrun, kumkvaat jne)
  • Kui soovid segusse ingverit, pead seda kuivatama samalaadselt apelsiniga. 

Kena pildi tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu & Aed 2014. a. eriväljaande JÕULUD jaoks. 

LISA KOMMENTAAR