400 g värskeid kukeseeni
2 sibulat
2-3 porgandit
1 l köögiviljapuljongit
50-100 g sulatatud juustu või toorjuustu
soola ja musta pipart
hakitud värsket murulauku või peterselli või tilli
Puhasta kukeseened, vajadusel loputa kiiresti ja lase köögipaberil taheneda. Haki peenemaks. Koori sibul, haki peeneks. Koori soovi korral porgandid, siis lõika väikesteks kuubikuteks või riivi jämedalt.
Kuumuta seened pannil kergelt läbi, kuni vedelik aurustub. Siis lisa pannile rasvaine, seejärel sibul ja porgand. Maitsesta soola-pipraga ja prae 6-7 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibul ja porgand on pehmenenud.
Lisa potti kuum puljong. Keeda suppi kümmekond minutit, kuni porgand ja seened on pehmed.
Sega juurde sulatatud juust või toorjuust ja hakitud maitseroheline. Timmi maitse parajaks ja serveeri.
Super hea seenesupp! Kindlasti soovitan kõigil kukeseenearmastajatel proovida.
Päris hea supp
Just sai valmis! Tõesti hea!
3 aastat tagasi sai valmis.
Väga meeldis. Kindlasti läheb kordamisele.
meie peres see supp juba klassika, väga maitseb...
Ülimaitsev supp tuli! Kogu pere kiitis, seega läheb samuti kordamisele!
Näeb nii isuäratav välja :P
Nämma ..;))
Tundub hea, juba peale vaadates!
Sai ka tehtud. Väga maitsev. :)
Superhea seenesupp mõningate modifikatsioonidega ja läheb kindlasti kordamisele. Tegin kollakate kukeseente ja mustade torbikseentega, alustasin ca 100 g peekoni praadimisega, püreestasin lõpus mitte päris kreemjaks, vaid natuke tükiliseks ja sulajuustu läks 300 g.
Sellest supist on saanud meie tänavusuvine lemmiksupp. Ma muidugi ei viitsi enam hakkida ja tükeldada. Sibulad lähevad potti poolikutena, porgandid 3-4 tükiks jne. Püreestan pärast koos juustuga, aga mitte täiesti ühtlaseks. Sama asi puravikega on ka väga mõnus. Kupatatud seentega pole aga vaeva väärt :)
Tahaks järgi proovida.
Tundub huvitav.
Väga maitsev supp! Lisasin ka paar tükeldatud värsket kartulit, et tummisemaks teha. Läheb kindlasti kordamisele.
puljongiks surnud kana tagumiste käppade leotis, lisaks kukeseenele mõni rammusam puravik, serveerimisel pudistada sinihallitust lisaks silole ja tõenäosusega 200% sööb raffas enda poolsurnuks, eriti kui kõrvale värsket valget leiba anda, alates ciabattast lavashi ja mitmeviljakuklini. Originaal pole ka paha!
Ma lisasin 2dl vahukoort ja tuli veelgi maitsvam :)
See pilt on tehtud 2016. aastal. Siis panin veel 100 g sulajuustu, nüüd panen poole vähem :)
Juustu-kukeseenesupp
Südasuvine supp, lihtne ja hea. Juustu lisa maitse järgi - pildil oleva supi sisse panime u 50 g sulatatud juustu.