400 g spaghetti, tagliatelle või linguine makarone
0.5 punast tšillikauna
2 küpset avokaadot
korralik sorts kvaliteetset oliiviõli
punt värsket basiilikut
punt värsket siledalehist peterselli või peotäis värsket koriandrit
30 g riivitud Pecorino juustu (u 1 dl)
30 g riivitud Parmesani juustu (u 1 dl)
soola ja musta pipart
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa soola. Pane spagetid vm makaronid keema ning keeda vastavalt pakendi juhistele al dente. Ära üle keeda!
Samal ajal haki küüslauguküüned ning tšilli peeneks, pane serveerimiskaussi. Pigista juurde laimimahl. Maitsesta julgelt soola-pipraga. Sega juurde oliiviõli, kuubikuteks lõigatud avokaado ning basiilik/petersell. Lisa osa riivitud juustust.
Nõruta spagetid (pane 1 dl keeduvett kõrvale), siis lisa avokaadosegule. Sega juurde veidi keeduvett, et kaste paremini seguneks. Lisa ülejäänud riivitud juust ja serveeri kohe.
Soomekeelne algretsept. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ma olen seda rooga nüüd nädala jooksul kaks korda teinud ja mulle meeldib väga. Nagu sissejuhatuses öeldud, vaja on imemaitsvaid ja õiges küpsusastmes avokaadosid. Küüslauguküüsi olen pannud täiskoguse kohta kaks (korralikud suured küüned) ja laimimahlagi tsipa rohkem. Värske tšilli asemel olen lisanud ca pool teelusikatäit Aleppo tšillihelbeid. Korra proovisin parmesani ja pecorinoga, korra olude sunnil fetajuustuga - mõlemal juhul oli imemaitsev.
Mulle maitses väga, mees nokkis avokaado välja, üks laps sõi, teine keeldus :-)
Mõnus kooslus ning samas väga kiire ja kerge valmistada, eriti kui avokaado varem koju valmis osta ning kuivatatud tšillit kasutada. Laimimahl ja küüslauk lisavad väga palju maitsele!
Väga maitserohke vegetaarroog (meie pere lihasööjad keegi lihast puudust ei tundnud)! Eks täpne maitse tasakaalu timmimine söltub maitsetaimede maitsekusest/suurusest ja enda maitse-eelistusest, mul sai veidi liiga laimine, aga oli ka suur laim. Igatahes uus lemmik.
Mulle see quacamole rekonstruktsioon spagettidega ei meeldinud kahjuks.50+4
Päris hea, segasin veel juurde murulauguga toorjuustu
meeldis, mõnus suvine lõuna
see pon nii imehea, kõik mu sõbrad armastavad avokaadot tänu sellele :)
Liigitaksin selle roa kategooriasse huvitav :) Täitsa maitsev oli, kuigi väheke võõras, eriti just laimimaitse. Aga teist korda ilmselt ei tee.
Täitsa mõnus ja omapärane maitse :)
Ühel korral jätsin tšillikauna ära, teisel korral lisasin natuke juurde. Roog iseensest on väga huvitav ja avokaadode küpsusajal vägagi tehtav, kuid mulle tundus liiga maitsetu ja igava väljanägemisega.
Lisasin tuunikala konservi ning kompott oli super :)
Jorma, ma üritan seda tuunikala selles segus ette kujutada, aga väga ei õnnestu :) Tore muidugi, et Sulle meeldis :)
Meie pere lemmik pasta. Kõrvale veel praetud veise sisefilee ja super !
Tegin riisi lintnuudlitega. Lisasin 2 küüslauguküünt ning tšillikauna asemel lisasin Cayenne´i pipart. Pecorino juustu asemel lisasin Viola maitsestamata sulatatud juustu. Sisse praadisin kanaliha. Lisasin ka kirsstomateid. Ülejäänud koostisosad jäid samas. Imemaitsev tuli :)
Väga-väga maitsev, proovisime :)
Minu üks pikaajalisi lemmikuid - väga värske maitse ja valmib imelihtsasti. :)
Safkaa avokaadopasta
Soomlaste Hanna & Alexander Gullichseni kokaraamatust "Safkaa - parempaa arkiruokaa" (Otava, 2012) pärit retsept on Soomes ääretult kuulsaks saanud. Põhjusega, sest tegemist on väga maitsva roaga!
Roog õnnestub vaid ideaalselt küpsete avokaadodega.