Kaerahelbepuder praetud õuntega

Veidi peenem hommikupuder. Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid.

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

Kaerahelbepuder:

2.5 dl vett

2.5 dl piima

2.5 dl täisterakaerahelbeid

1-2 sl suhkrut soovi korral

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli või noaotsatäis muskaatpähklit

noaotsatäis soola

Praetud õunad:

2 suurt krõmpsu õuna

2 sl võid

0.5 tl kaneeli

noaotsatäis muskaatpähklit

2 sl sidrunimahla

Valmistamine

Helbepuder: Sega kõik pudruained pudrupotis ning kuumuta aeglaselt segades keemiseni. Hauta putru keskmisel kuumusel 7-8 minutit, kuni see on valmis. Sega aeg-ajalt. 

Praetud õunad: Koori õunad, eemalda südamik ja lõika sektoriteks. Kuumuta väiksemal pannil või, lisa õunad ja prae õrnalt segaeds paar minutit. Lisa kaneel ja muskaatpähkel, seejärel kuumuta veel 5-6 minutit. Lisa sidrunimahl, kuumuta minut aega.

Minu retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. jaanuarinumbris. Foto tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 18.01.2013 21:34

Suurepärane! Muskaat kaerahelbepudrus on mõnus vaheldus. Ühel hommikul tegin ka õunu nagu õpetatud, teisel tükeldasin lihstalt õuna sisse.

Kardemon
postitatud 18.01.2013 21:34

ahjaa.. sellest kogusest saime kahekesi söönuks...