25 g võid
200-250 g ribadeks lõigatud kana rinna- või kintsufileed
1.5 tl köömneid
1 hakitud sibul
200 g risotoriisi
sorts kuiva valget veini
7-8 dl kuuma kanapuljongit
200 g riivitud keedetud peeti
25 g riivitud parmesani
soola ja musta pipart
Pane potti lusikatäis võid, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibul hakkab pehmenema. Lisa riis ja sega mõni minut. Lisa vein ja kuumuta minut aega, riisi segades.
Lisa nüüd jaokaupa kuum kanapuljong, peale iga puljongitäit riisi korralikult segades. Kui suur osa puljongist on lisatud, siis lisa potti/pannile peet ja 0,5 tl köömneid. Maitsesta vajadusel soola-pipraga. Kuumuta läbi ja jätka puljongi lisamist ja riisi kuumutamist, kuni riis on al dente. Õige risoto peab olema üsna pehme, nii et vajadusel lisa veel veidi puljongit.
Samal ajal kuumuta praepannil veel lusikatäis võid, lisa kanaribad ja 1 tl köömneid ning prae mõõdukal tulel aeg-ajalt segades mõned minutid, kuni kanaribad on kuldsed.
Serveerimiseks sega osa riivitud parmesanist risoto hulka, tõsta risoto taldrikule, peale praetud kanatükid ja ülejäänud riivjuust. Serveeri kohe.
Mugandatud briti ajakirjast Delicious (December 2012). Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. märtsinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin aastavahetuse paiku, meeldis kogu perele, eriti täiskasvanutele :)
Tegin rooga tavalise pikateralise riisiga, õnnestus igati! Puljongist ja parmesanist tuli piisavalt soolasust, seega soola ei lisanud. Maitses :)
Just sai tehtud, väga hea tuli!
Uus lemmik! Teen juba mitmendat korda ja ainult kiidetakse! :) Puljongit läheb vähem kui retseptis mainitud.
Õuddddselt hea
Peedirisoto kana ja köömnetega
Väga huvitav maitsekooslus - köömned, peet, riis ja kana. Imeilus värv!