Rootsi heeringa-munasalat gubbröra

Rootsi köögist pärit salat, mida võib teha nii mahedamate vürtsikilude (nt "Kipperi anšoovis") kui ka soolaheeringaga. Viimasel juhul kasuta magusamapoolset heeringat.

Heeringa-munasalatit võid serveerida nt röstitud rukkileivaviiludel (fotol) või keedetud varajaste kartulite lisandina.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 keedetud muna

200 g magusamapoolset heeringafileed või 125 g mahedamat vürtsikilu (nt Kipperi anšooviseid)

1 hakitud väiksem (punane) sibul

4 sl heeringamarja või nn "Kalle kaaviari" (tuubis)

1 dl hapukoort

purustatud musta pipart maitse järgi

hakitud värsket tilli või murulauku

Valmistamine

Koori munad, haki väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki. Nõruta kilu- või heeringafileed hoolega, haki väikeseks. Haki sibul.

Sega kausis hakitud muna, heeringas ja sibul, siis lisa hapukoor ning "Kalle kaaviar". Maitsesta, soovi korral lisa murulauku või tilli.

Pildi tegi Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 02.12.2012 23:31

Meile meeldib. Järgmine kord kasutan kindlasti kalamarja, mitte Kalles kaviari. Olles söönud seda ka kalamarjaga, siis Kalles kaviariga läks väga oluline efekt kaduma:)

vernanda
postitatud 23.05.2017 21:00

meile meeldis, just selle kalles kaviariga