6 keedetud muna
200 g magusamapoolset heeringafileed või 125 g mahedamat vürtsikilu (nt Kipperi anšooviseid)
1 hakitud väiksem (punane) sibul
4 sl heeringamarja või nn "Kalle kaaviari" (tuubis)
1 dl hapukoort
purustatud musta pipart maitse järgi
Koori munad, haki väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki. Nõruta kilu- või heeringafileed hoolega, haki väikeseks. Haki sibul.
Sega kausis hakitud muna, heeringas ja sibul, siis lisa hapukoor ning "Kalle kaaviar". Maitsesta, soovi korral lisa murulauku või tilli.
Pildi tegi Liina Vahter.
Rootsi heeringa-munasalat gubbröra
Rootsi köögist pärit salat, mida võib teha nii mahedamate vürtsikilude (nt "Kipperi anšoovis") kui ka soolaheeringaga. Viimasel juhul kasuta magusamapoolset heeringat.
Heeringa-munasalatit võid serveerida nt röstitud rukkileivaviiludel (fotol) või keedetud varajaste kartulite lisandina.