Porgand- või kuuseriisikavõie

Hilissuvine põnev võie. Sobib saia- ja leivakatteks, korvikeste ja vrappide täidiseks, võileivatordi sisse, kartulite, liha ja muu toidu kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g värskeid kuuseriisikaid või porgandriisikaid

50 g võid

200 g toorjuustu

1 tl meresoola

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Puhasta ja tükelda seened, haki väiksemateks tükkideks. Hauta riisikad võis, maitsesta soola ja tilliga ja lase jahtuda.

Peenesta seened ja toorjuust köögikombainis, siis kaunista tilliga ja serveeri. 

Retsept on mugandatu Katrin Luke raamatust "Tervendav kokaraamat. Ravimtaimedega toidud" (Menu, 2013). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.09.2024 19:00

Seente praadimiseks kasutasin poole vähem võid, sest muidu oleks külmkapikülmalt see määre väga ebameeldivalt tahke-rasvane olnud. Muidu on kuuseriisikad mõnusad igal moel!