Kikerherned maguskartuliga

Marika Blossfeldti retsept mõnusa vegetaarse roa valmistamiseks. Sobib nii iseseisvaks (vegan-)eineks, kui ka maitsvaks lisandiks praetud valge kala kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 maguskartul e. bataat (u 600 g)

1 sibul

2 sl õli

1 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid

2 küüslauguküünt

400 g purk konservitud kikerherneid

soola ja musta pipart

peotäis värsket hakitud peterselli

0.5-1 sidruni mahl

Valmistamine

Koori maguskartul, lõika pikuti neljaks või kuueks sektoriks ning seejärel umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga ning keeda maguskartuliviilakaid 8-10 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Tõsta pott tulelt.

Samal ajal koori ja tükelda sibul. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ning prae mõõdukal tulel 5 minutit. Nüüd lisa uhmris peenestatud vürtsköömned, hakitud küüslauk ning nõrutatud-loputatud kikerherned. Sega läbi, siis lisa keedetud maguskartuliviilud ning kulbitäis keeduleent. Maitsesta soola-pipraga, kuumuta läbi.

Sega juurde hakitud petersell, maitsesta sidrunimahlaga ja serveeri.

Loe veel:

Marika Blossfeldti retsept, veidi mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

karima
postitatud 14.02.2012 12:03

Olen seda rooga teinud tavalise kartuliga vàga hea on :)

elisrodendau
postitatud 17.01.2014 17:47

Proovisin seda täna ja väga hea tuli! Suur aitäh retsepti eest :)

Tiina
postitatud 26.08.2014 18:49

Väga hea tuli! Kasutasin lihtsalt indiapärast maitseainesegu ja kuivatatud peterselli, lisaks siis kõike muud pool kogust, aga kikerherneid ikkagi 400g purk. Isegi mees kiitis, kuigi ta tavaliselt toitu väga ei kommenteeri.

Kärt
postitatud 05.03.2017 19:45

Väga lihtne ja maitsev! Maguskartuli lõikkasin kuubikuteks ja röstisin ahjus, maitsestasin garam masala seguga. Ka elukaaslane kiitis.

Pille
postitatud 06.10.2023 10:05

Ma olen ise 2016. aastal sellise pildi teinud :)