1 maguskartul e. bataat (u 600 g)
1 sibul
2 sl õli
1 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid
400 g purk konservitud kikerherneid
soola ja musta pipart
peotäis värsket hakitud peterselli
0.5-1 sidruni mahl
Koori maguskartul, lõika pikuti neljaks või kuueks sektoriks ning seejärel umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga ning keeda maguskartuliviilakaid 8-10 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Tõsta pott tulelt.
Samal ajal koori ja tükelda sibul. Kuumuta pannil õli, lisa sibul ning prae mõõdukal tulel 5 minutit. Nüüd lisa uhmris peenestatud vürtsköömned, hakitud küüslauk ning nõrutatud-loputatud kikerherned. Sega läbi, siis lisa keedetud maguskartuliviilud ning kulbitäis keeduleent. Maitsesta soola-pipraga, kuumuta läbi.
Sega juurde hakitud petersell, maitsesta sidrunimahlaga ja serveeri.
Marika Blossfeldti retsept, veidi mugandatud. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olen seda rooga teinud tavalise kartuliga vàga hea on :)
Proovisin seda täna ja väga hea tuli! Suur aitäh retsepti eest :)
Väga hea tuli! Kasutasin lihtsalt indiapärast maitseainesegu ja kuivatatud peterselli, lisaks siis kõike muud pool kogust, aga kikerherneid ikkagi 400g purk. Isegi mees kiitis, kuigi ta tavaliselt toitu väga ei kommenteeri.
Väga lihtne ja maitsev! Maguskartuli lõikkasin kuubikuteks ja röstisin ahjus, maitsestasin garam masala seguga. Ka elukaaslane kiitis.
Ma olen ise 2016. aastal sellise pildi teinud :)
Kikerherned maguskartuliga
Marika Blossfeldti retsept mõnusa vegetaarse roa valmistamiseks. Sobib nii iseseisvaks (vegan-)eineks, kui ka maitsvaks lisandiks praetud valge kala kõrvale.